BMW R1250GS - vodou chlazený boxer v roce 2013

15.03.2012 20:18

BMW R1250GS - vodou chlazený boxer v roce 2013

převzato od katalog-motocyklu.cz  05.01.2012 | Ondřej Koníček |

V poslední době se vyrojilo hodně informací o hlavních konkurentech ikonického endura BMW GS a nyní došlo i na legendu samotou. Na internet totiž ,,uniklo\" několik tajných fotografií z prvního testování.

 

Jen těžko lze odhadnout, jestli se opravdu jedná o uniklé špionážní fotografie, nebo jde pouze o řízený únik BMW pro upoutání pozornosti a rozčeření vod. Vzhledem k vysoké kvalitě se ale přikláníme spíše k té druhé variantě, která není v dnešní době vůbec neobvyklá a tento druh propagace je stejný takřka ve všech odvětvích. Bohužel nejsou k dispozici takřka žádné oficiální informace, takže se musíme spokojit pouze s několika známými fakty a detaily. Jestli se ale dá podle okolních fotografií něco posoudit, tak je to nový design.

 

BMW R1250GS - vodou chlazený boxer v roce 2013

 

Nám se moc líbí a tento nový motocykl vypadá podstatně atraktivněji, než současná verze R1200GS. BMW R1250GS působí hodně moderně a několik prvků nám trochu připomnělo nedávno představený Triumph Tiger 1200 Explorer a trochu to vypadá, jako kdyby na těchto motocyklech pracovali stejní designéři. Na nové verzi GS se nám nejvíce líbily ostré linie a agresivní výraz, který je umocněný LED světlometem tvarovaným do opačného písmena C. Podle prvních fotografií je také patrné, že se přesune výfuk, a to z levé strany na pravou.

 

BMW R1250GS - vodou chlazený boxer v roce 2013

 

Jedna z největších změn se udá v oblasti pohonné jednotky a nově se můžeme těšit na motor s vodním chlazením namísto klasického chlazení vzduchem. Stále se bude jednat o motor typu boxer, ale i vzhledem k emisním limitům Euro 4 se BMW rozhodlo, že chlazení vodou bude lepší. Kromě toho můžeme očekávat vyšší výkon, nicméně žádné oficiální informace zatím k dispozici nejsou. Jiný způsob chlazení je největší změnou v modelové řadě GS od roku 1994, kdy spatřil světlo světa model R1100GS.

 

BMW R1250GS - vodou chlazený boxer v roce 2013

 

Je jasné, že se BMW bude chtít udržet v kategorii velkých endur na špičce, kam se s modely GS dostalo a jen čas ukáže, jestli to nový model dokáže. Konkurence je v této kategorii čím dál větší, silnější a zákazníci požadují jen to nejlepší. Oficiální představení by mělo proběhnout na výstavě v Kolíně nad Rýnem, která bude na podzim a prodej začne v roce 2013. Jakékoliv nové informace vám samozřejmě zprostředkujeme.

 

BMW R1250GS - vodou chlazený boxer v roce 2013